28. huhtikuuta 2013

Kauniit asiat kestävät aikaa

Kun puhutaan kodin sisustuksesta, huomaamme kerta kerran jälkeen että haluamme sinne jotakin kaunista, ja ajatonta. 

Oma suosikkini on LZF:n Raindrop, joka taitaa pian löytyä omastakin kodista. Raindrop on siro joten se sopii pieneenkin kotiin, jossa matala katto voi asettaa haasteita sisustuksessa.

Eniten aikaa kestävät asiat ovat yleensä esimerkiksi olohuoneen sohva, keittiön ruokailupöytä, huoneiden seinät sekä tietysti valaisimet. Näitä asioita ei vaihdella joka vuosi vaan ne saattavat olla vuosiakin samat vain ympärillä olevat asiat muuttuvat, jolloin kaikki näyttää taas uudelta.

Foscarinin Caboche on löytänyt paikkansa ajattomista klassikoista, se on verkkokauppamme yksi myydyimmistä valaisinsarjoista, eikä ihme.

On helppoa rakentaa kotiin maailma kun tiedät mitä sävyjä tai asioita sinne haluat, ja pala kerrallaan rakennat sitä valmiiksi. Kaiken ei tarvitse tapahtua sormia napsauttamalla vaan ajallaan. 
Kuten taisi Marko Paananenkin tokaista viime jaksossaan; ei hätäillä.

Innon Tripla 3 naulakko on fresh ja ilmava.

Kaikkia isompia hankintoja kotiin voi pitää sijoituksena. Hyvään sohvaan, laadukkaaseen ruokailupöytään tai upeaan valaisimeen kannattaa satsata, sillä nehän ovat yleensä kuitenkin paikoillaan useamman vuoden. Freesausta saa kätevästi mm. sohvatyynyjen värien vaihdolla, mattojen vaihdolla tai valaisimen paikkaa vaihtamalla. Joka vuosi ei suinkaan siis tarvitse laittaa paljoa rahaa sisustukseen, pienet asiat tekevät kodista kodin, ja koko kokonaisuus tuo yhtenäisyyttä.


Eero Aarnion suunnittelemat tuotteet ovat kuuluja ympäri maailman esimerkiksi Pony
Huikean uran tehnyt mies on todella ansainnut menestyksensä. 
Taannoin Yle Teemalta tullut dokumentti Eerosta avasi jälleen hieman portteja miehen ajatusmaailmaan, leppoisa mies joka tulee suunnittelemaan vielä paljon! 

Vaikka jokin asia saattaisi näyttää hinnakkaammaltakin, mieti aina kokonaiskuvaa. Välttämättä hankintalistalla ei ole heti uutta valaisinta tai uutta sohvaa vaan niistä nautiskellaan siis useita vuosia. Säästäminen on monelle valtti ;)

Nautiskellaan kodista, ja tulevasta kesästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti