19. huhtikuuta 2013

Kuvassa: Slamp

Tämä italialainen valaisinvalmistaja on alusta alkaen yllättänyt meidät luovuudellaan ja rohkeilla kokeiluillaan joka on johtanut omiin patentoituihin materiaaleihin ja niistä seuranneisiin rohkeisiin design-valaisimiin.


"A creativity atelier where chief designers are in touch with a young team fascinated by the future, raised by dreams, projects and passion.."

Roberto Ziliani, CEO

Roberton sanoihin voisi kiteytyä koko Slamp:in sisältö ja tarkoitus, ja se mistä innokkuus juontuu ja miten upeita tuotteita luodaan maailmalle tarjottavaksi.

Vuonna 1992 itse Zilianilla on mielessään design tuote, joka on cool sekä edullinen. Jota seurasi vuosi 1993 ja patentoitu materiaali Opalflex®.

Nyt materiaaleja on yhteensä kolme: 

Opalflex® on kirkasta, joustavaa ja vastuskykyinen iän ja kuumuuden haalistumista vastaan. Lopputuloksena värien asteittaisuus tekee niistä kirkkaita, jotka luovat erityisen tunnelman. Opalflex® on patentoitu ja tuotettu yksinomaan Slampille.
Cristalflex®
 on yhtä kuin lasia, mutta yhtä kevyttä ja monikäyttöistä kuin modernit materiaalit voivat vain olla. Näin ollen valaisimet ovat kevyitä ja nykyaikaisen omalaatuisia.
Steelflex® on innovatiivinen materiaali, jolla on täydellisesti heijastava pinta. Se erottuu muista joustavuudellaan ja laadukkuudellaan.

Ensimmäinen tuotesarja Arte lanseerattiin vuonna 1994, ja pari vuotta myöhemmin yhteistyötä tehtiin Mendinin kanssa joka koordinoi uutta graafista projektia useiden suunnittelijoiden kanssa.

Tästä siirryttiinkin uuteen aikaan eli vuonna 1997-99 tulivat  ensimmäiset Slampin katalogit. 

Slamp is more than a product, it's a cultural project that involves art, design, literature. 


Jännittävien tuotteiden luonti jatkui vuosille 2000-2005 yhdistäen yrityksen arvot, tunteet sekä odotukset tuotteille.

Uudet tuulet puhalsivat vuonna 2002 kun he tapasivat Nigel Coatesin joka on suunnitellut tähän päivään mennessä useita hittejä Slampille. Menestyksen ansiosta Nigel aloitti vuonna 2007  firman taiteellisena johtajana. 

Slamp - Company - Values

Vuonna 2008-12 katalogit saivat jälleen uuden ilmeen jotka ovat yksiä omia suosikkejani. Kuvastoihin on osattu yhdistää pintoja, väriä, viihdettä, ja tietenkin tuotteiden kera.
Slamp - Company - New Catalogues

2011 Euroluce messuilla on viimeistään lunastettu paikka markkinoilla luovuudellaan, designillaan ja uniikkiuudellaan. Josta seurasi vuonna 2012 saatu arvostettu Red Dot Design award, Veli mallilla, jonka on suunnitellut Adriano Rachele, joka palkinnon vastaanottaessaan oli vasta 23-vuotias. 

Slamp - Company - RED DOT DESIGN AWARD

Vuosi 2013 on vasta edessä mutta odotamme tältäkin vuodelta taas paljon. Yllätyksellistä, luovaa ja uniikkia designia vähintäänkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti